vv Berkum

(55 Producten)
Uw bestelling
Als uw bestelling klaar ligt ontvangt u een bevestigingsmail. U kunt de bestelling ophalen op zaterdagochtend tussen 10:00-11:00uur in de fanshop.

Wedstrijd kous / Trainings kous.
De wedstrijd en trainings kous kunt u kopen in de fanshop. 

Wedstrijd korte broek
De wedstrijd korte broek in de maten 116 t/m 164 kunt u kopen in de fanshop. 


Historie VV Berkum

Oprichting
Sinds de oprichting op 26 mei 1961 heeft VV Berkum een opmerkelijke groei doorgemaakt, van bescheiden dorpsclub uit de toenmalige plattelandsgemeente Zwollerkerspel tot een stabiele hoofdklasser in het zaterdagvoetbal. Vooral de laatste jaren is het aantal leden bijna explosief gegroeid. Bij de start kon nauwelijks één elftal op de been worden gebracht en daarna deed de club er zo’n 45 jaar over om tot 600 leden te komen. Bij het 50-jarig jubileum werd echter de grens van 1000 leden overschreden en de groei is ook daarna nog doorgegaan, waarbij onder andere het vrouwenvoetbal een belangrijke rol is gaan spelen. Het fors gestegen aantal voetballende leden zorgt er echter wel voor dat de grens in zicht is gekomen want het huidige ledental en de beschikbare kleedkamers en vier velden zorgen voor de nodige planningproblemen.

Accommodatie
In 1961 lag het enige veld in een ander deel van Berkum dan het huidige sportpark en fungeerde een uit de polder gehaalde ‘wederopbouwkeet’ als kantine, met de niet bijster originele maar onuitwisbare naam ‘ONS HOEKJE’. Met geld van de door Berkum van 1969 tot 1982 georganiseerde Middenstandsshows kon in 1975 schuldenvrij een volledig nieuw clubhuis worden gebouwd op Sportpark De Vegtlust, de huidige locatie aan de Boerendanserdijk. Het indertijd door de Zwolse architect Gerard van den Belt ontworpen clubhuis is ondanks de uitbreidingen nog steeds in dezelfde fraaie ‘dakjes’-stijl te bewonderen.
Naast het hoofdveld werd in 1998 het tribunegebouw geopend door burgemeester Jan Franssen. Het met 5000 vrijwilligersuren gebouwde pand heeft overdekte zitplaatsen voor 350 bezoekers en biedt ook plaats aan de businessclub Berkum, de BCB, die sinds 2002 bestaat en inmiddels 250 sponsors aan zich heeft gebonden. in 2015 is het clubgebouw verder uitgebried met twee grote kleedkamers en een grote multifunctionele ruimte waar o.a. de businessclub een nieuw onderkomen krijgt. In 2016 worden de acht oude kleedkamers gerenoveerd en vergroot
Sinterklaas opende in november 2012 de prachtige Fanshop, die aan de voorkant van het clubhuis is gerealiseerd. De winkel is volledig gebouwd door vrijwilligers en wordt ook gerund door vrijwilligers van de club.

Maatschappelijke rol
Berkum is echter ook op andere gebieden gegroeid tot een ‘brede vereniging’, met vele initiatieven die haar maatschappelijke rol tot uitdrukking brengen. Zo werd een prachtige ‘Mini-Arena’ in gebruik genomen, het hoofdveld mét kunstgras, tribune, boarding en verlichting voor onze pupillen, veteranen en bijzondere doelgroepen. Onderwijsinstelling Landstede is vaste medegebruiker van de Mini-Arena.
In samenwerking met SG Thorbecke, een andere onderwijspartner, kwam er bovendien een sporthal op De Vegtlust, waarin overdag het onderwijs actief is en ’s avonds en op zaterdag de voetballers. De nieuwste aanwinsten qua accommodatie zijn ondergebracht in de Stichting BAM (beheer, accommodatie en materieel).

TeamSupport
In 2004 is TeamSupport opgezet en in 2009 voortgezet als stichting. De Stichting TeamSupport is de vertolker van de maatschappelijke rol van de VV Berkum.
Onder de naam ‘VoetbalSpeciaal’ werden er activiteiten gestart voor jonge voetballers met een stoornis in het autistisch spectrum. TeamSupport geeft verder ondersteuning bij gymnastiekonderwijs op lagere scholen in Berkum, verzorgt leerwerken voor MBO- en HBO-studenten en ontwikkelt sportmodules voor de buitenschoolse opvang in het clubhuis. Ook stimuleert de stichting in brede zin het ‘bewegen in de wijk’.

Duurzame vereniging
In 2011 ging het project ‘Berkum, de duurzame vereniging’ van start, waarbij met steun van provincie, gemeente en diverse sponsors wordt aangetoond dat ook een sportclub fors op energie kan besparen. In 2015 werd Berkum 'de duurzame vereniging van het jaar' in Zwolle
Er kwamen ruim 150 PV-panelen op de daken van clubhuis en tribune en beide gebouwen op het sportcomplex zijn met nieuwe zonneboilersystemen uitgerust. Ook is er LED-verlichting op het hoofdveld gerealiseerd, wordt er vloerisolatie aangebracht en investeert de club in nieuwe en duurzamer installaties. Dit project vindt nu, aangemoedigd door de KNVB en de Provincie, navolging bij diverse andere clubs.

Vrijwilligers
Hetzelfde kan worden gezegd van de ‘Methode Berkum’, waarbij vrijwilligers binnen de club systematisch via belcampagnes worden geworven. Dat laatste gebeurt nu ook door de nieuwe functie ‘De Vrijwilligersmakelaar’, waarbij via het idee van marktplaats.nl vraag en aanbod van vrijwilligers bij elkaar worden gebracht.
De ‘Marktplaats voor Vrijwilligers’ is een volledig via internet werkend systeem, voor de gedigitaliseerde aanmelding van nieuwe leden, het maken van roosters voor planmatige inzet van vrijwilligers en de geïntegreerde werving en plaatsing van vrijwilligers. Meer dan 600 Berkum-vrijwilligers zijn nu goed ruim 700 vrijwilligerstaken.